Angst og Depression

Angst og hjertesygdom

Angst kan vise sig som en fysisk følelse, give kropslige signaler som hjertebanken, uro, åndenød og medføre frygt for et nyt udbrud af hjertesygdommen. Angsten kan blive meget styrrende og hæmmende for den enkeltes liv.

Ung kvinde med ICD: “Jeg var rædselsslagen for at blive stødt af min ICD, især når jeg var alene med mine børn”.

Ældre herre med forkammerflimmer: “Jeg turde ikke rejse fra Sjælland for at besøge min familie i Jylland, af frygt for at det ville forværre min forkammerflimmer”.

Frygten kan styre dit liv, så du undgår at gøre ting for ikke at udløse fx uro i hjertet. Du har måske en indre liste over hvad du skal gøre for at undgå højere puls, blodtryk eller hjertebanken. Du måler måske din puls og dit blodtryk dagligt og er lidt højere end det plejer, kan det være udslagsgivende for dit humør.

Få hjælp til at turde være i din krop, måske få en dybere indsigt, og se på de følelser der er fulgt med i livet med en hjertesygdom.

Depression og hjertesygdom

Alt for mange hjertepatienter er i risiko for at få en depression. Undersøgelser viser at ca. hver femte, der får foretaget et indgreb grundet en hjertesygdom, har risiko for at udvikle depression. Hvis man først har fået en depression er det vigtigt at få hjælp selvom det kan virke uoverskueligt. Det er individuelt om den enkelte har brug for medicinsk behandling og/eller psykoterapeutisk behandling.
Gennem kropsorienteret psykoterapi, tilbyder jeg dig hjælp til at håndtere angst og forebygge depression.
Ring og få en uforpligtende snak eller send en mail.